Piatra curajului și a comunicării, a bunelor relații.
Acvamarinul Acvamarinul a fost încă din vechime considerată o piatră specială, nu doar datorită nuanțelor sale superbe, cât și datorită proprietăților pe care le deține. În credința străveche, acvamarinul se credea a fi o comoara a sirenelor precum și o piatră a fericirii și a tinereții fără bătrânețe.
Această piatră semiprețioasă ce emană lumină și o energie pozitivă aduce cu sine pe lângă frumusețea sa și energii liniștitoare ce diminuează stresul și calmează mintea.
Proprietățile și asocierile Acvamarinului
Chakre: Chakra gâtului
Piatra de naștere:
- Zi – miercuri
- Luna – Martie
- An – Bivol, Mistret
Zodii: toate zodiile, dar mai ales Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Balanta, Scorpion, Varsator, Pesti
Planete guvernatoare: Luna, Neptun
Element: Apa
Energie specifică: Yin, receptivă, feminină
Flori și plante: caprifoi și floare de lămâie.
Ierburi și rășini: Tămâie
Uleiuri: Eucalipt, Smirnă, Arbore de ceai și Vanilie
Talisman norocos: Scorpion
Vibrația numerică: numărul 1, zi de nastere 1, 10, 19 sau 28
Aniversări: varsta de 37 ani, cel de-al 19-lea an de căsătorie
Mesajul cristalului: Deschide-ți mintea, fii liber să te exprimi, explorează, fii original și creativ!
Despre cristalul de Acvamarin
Acvamarinul în istorie
Numele său provine de la “aqua marin” – latinescul pentru „apa mării”, un nume potrivit, având în vedere coloritul inconfundabil. Energia și proprietățile acestei pietre sunt asociate cu marea, având atât efecte liniștitoare (de pace interioară), cât și puterea uriașă a unei maree (curajul). Timp de secole, această piatră prețioasă atemporală a fost un simbol al tinereții, speranței, sănătății și fidelității.
Acvamarinul a fost purtat încă din vremuri străvechi ca protecție în călătorii mai ales pe ape și ca protecție împotriva înecului. Este folosit ca talisman și astăzi.
Navigatorii au considerat acvamarinul o piatra a mării. În vechime se spunea ca este o piatra a curajului, marinarii și pescarii purtând acvamarin ca protecție împotriva naufragiului. Nu este o surpriză că această piatră este asociată cu planeta Neptun, zeul oceanului în mitologia romană.
Pe vremuri, ochelarii se făceau din acvamarin, Împăratul Nero purta ochelari din acvamarin transparent.
Acvamarinul este una dintre cele douăsprezece pietre prețioase folosite în pieptarul regelui biblic Solomon.
De unde provine Acvamarinul?
Timp de aproape un secol, Brazilia și alte cateva zone din America de Sud erau considerate cele mai importante surse de extracție a pietrelor de acvamarin. În prezent, este exploatat pe aproape toate continentele. Țări precum Kenya, Nigeria, Madagascar, Zambia, Tanzania, Pakistan, Sri Lanka, Rusia și Statele Unite sunt surse de extracție.Care sunt proprietățile Acvamarinului?
Este un simbol al creativității. Este piatra favorită pentru toți artiștii și scriitorii. Se spune că acvamarinul promovează încrederea. Asta face să fie o piatră grozavă pentru cei care caută să-și îmbunătățească încrederea în sine, să descopere adevăratul sine, să exploreze sufletul și să facă schimbări pozitive în viață prin reechilibrare emoțională (stare de liniște și pace interioară, înlătură frica și furia).
Acvamarinul potențează abilitățile de comunicare, fiind o piatră semiprețioasă grozavă pentru aproape oricine. Fiind conectată cu chakra gâtului, purtarea ca bijuterie în colier sporește puterea cuvântului rostit.
Deoarece această piatră prețioasă are culoarea apei și a cerului, se spune că întruchipează viața veșnică. S-a crezut mult timp că acvamarinul are o influență liniștitoare asupra cuplurilor căsătorite, ajutând la menținerea unei căsnicii lungi și fericite. Mulți aleg această piatră prețioasă pentru inelul de logodnă. Deoarece piatra este atât de strâns asociată cu abilitățile de comunicare, se poate crede că susține cuplurile pentru o comunicare mai bună.
Persoanele care au tendința de a amâna lucruri sau situații, pot beneficia de această piatră semiprețioasă.
Fiind o piatră din categoria elementelor de apă, vă susține în explorarea propriei vieți, la îmbunătățirea relațiilor cu alte persoane inspirând comunicarea. Poartă acvamarin și fii recunoscător pentru prietenii tăi buni.
Important de reținut:
- Acest cristal este fragil
- Este indicat a se evita purificarea prin expunere îndelungată la soare (își poate schimba culoarea)