Blog

Tanzanitul: Piatra lunii Decembrie

Jan 08, 2023

Tanzanitul

Cei nascuti in luna decembrie pot alege dintre trei pietre: Tanzanit, Turcoaz si Zircon. Fie ca ne simtim mai atrasi doar de una dintre ele sau poate chiar de toate, cert este ca fiecare dintre aceste pietre au proprietati benefice.

In cele ce urmeaza vom prezenta principalele caracteristici ale Tanzanitului, urmand sa discutam despre Turcoaz si Zirconiu in articole viitoare.

Tanzanitul este o piatra de transformare care ne poate ajuta sa mergem inainte cu optimism si inspiratie, dandu-ne un sentiment de directie si permitandu-ne sa ne manifestam puterile pentru binele cel mai inalt.

Tanzanit - Piatra pretioasa a transformarii

Tanzanit - Proprietati si Asocieri

Chakre: Chakra gatului, Chakra al treilea ochi, Chakra coroanei

Zodii: Gemeni, Balanta, Sagetator

Planeta guvernatoare: Uranus

Element: Aer

Flori si plante: Clematis si Liliac

Ierburi, Uleiuri: Fenicul, Lavanda si Lemn de Santal

Vibratia numerica: Numarul 2

Care sunt proprietatile Tanzanitului?

Tanzanitul este un instrument puternic de transformare. Acesta are energii spirituale puternice care pot stabili o conexiune intre mintea ta si Univers. Culorile acestei pietre emit energii de vibratie ridicata care vor intari aceasta conexiune.

Tanzanitul te va ajuta sa te cunosti la un nivel mai profund, iti va permite sa descoperi profunzimea existentei tale, astfel va promova un sentiment puternic de autocontrol. Tanzanitul te va sprijini sa privesti dincolo de limitari si granite pentru a raspunde cu adevarat la chemarea inimii tale.

Aceasta piatra va va incuraja, de asemenea, sa va valorificati puterea interioara. Va promova linistea si va ajuta la scoaterea la suprafata a sentimentelor reprimate.

Este, de asemenea, o piatra extrem de creativa care te va readuce pe drumul cel bun dupa ce ai fost distras sau intrerupt.

Energiile Tanzanitului vor dizolva vechile ganduri, tipare si obiceiuri si vor face spatiu pentru integrarea celor noi. Energiile puternice ale Tanzanitului va vor deschide al treilea ochi si va vor ghida in trezirea voastra spirituala.

Daca vi se pare o provocare sa va exprimati sau sa comunicati cum va simtiti, energiile acestei pietre va vor ajuta, de asemenea, sa va imbunatatiti abilitatile de comunicare.

Cand drumul de urmat pare sa fie alcatuit din provocari si obstacole, cunostintele oferite de aceasta piatra va vor ajuta sa gasiti strategia care garanteaza cel mai bine succesul.

Tanzanitul va atrage energii de bogatie si abundenta, va va aduce noroc si va veti putea atinge obiectivele in cel mai scurt timp.

Este o piatra care va alinia inima si mintea. Tanzanitul va face o legatura armonioasa intre ceea ce doreste inima ta si ceea ce mintea ta vrea sa obtina.

Tanzanitul are, de asemenea, puterea de a transforma energiile negative in energii pozitive. Toate experientele tale proaste pot fi experiente bune atunci cand le privesti dintr-o lumina diferita.

Oricine poarta aceasta piatra va invata cum sa traiasca mai constient si mai intentionat, iar acest lucru va influenta pozitiv modul in care sunteti ca partener. Tanzanitul va va ajuta, de asemenea, sa eliminati temerile pe care le aveti in legatura cu dragostea intr-o relatie.

Tanzanitul poate fi asezat oriunde doriti sa va bucurati de pace, liniste si calm. Este un plus perfect pentru camera ta de meditatie sau dormitor. Este, de asemenea, o piatra excelenta de pus in birou sau in zona de lucru, deoarece va va imbunatati nivelul de productivitate.

Tanzanitul este o piatra cu actiune destul de lenta, asa ca este recomandat sa o purtati sau sa o tineti aproape de dvs. pentru perioade lungi de timp.

Piatra aduce cu ea, de asemenea, o intinerire a energiilor care te va face mai puternic, energic si mai dispus sa te ridici si sa faci ceva semnificativ cu viata ta in fiecare zi. Proprietatile vindecatoare ale Tanzanitului vor elibera toata tensiunea din spiritul tau si te vor impiedica sa fii epuizat si coplesit de presiunile vietii de zi cu zi.

Tanzanitul este o piatra grozava care te va ajuta sa te uiti la tine mai sincer, fara a te judeca, te va impiedica sa te pacalesti crezand ca esti mai mult decat ceea ce esti sau ca esti mai putin decat ceea ce esti. Te va face sa realizezi ca greselile tale sunt si oportunitati de a invata.

Despre Tanzanit

Este un membru al familiei silicatilor si este o piatra de silicat de calciu si aluminiu. Culoarea sa variaza de la albastru violet la albastru intens si are un scor 6-7 pe scara duritatii lui Mohs.

Este cunoscut si sub numele de Zoisite albastra. A fost descoperit pentru prima data la poalele muntelui Kilimanjaro din Tanzania in 1967.

Zacaminte de tanzanit pot fi gasite in dealurile Merelani din Tanzania, dar exista si depozite gasite in Kenya.

Tanzanitul prezinta culori diferite atunci cand este privit in unghiuri diferite, iar acest lucru il face o piatra pleocroica. Cand il privesti in lumina soarelui, tanzanitul va arata un ton albastru. In ultimele parti ale zilei, piatra poate afisa nuante violet, galben si rosu. Cand te uiti la Tanzanitul la lumina lumanarilor sau sub lumina unui bec obisnuit, va arata o culoare frumoasa de visiniu cu tonuri maro-pamantii.

Tanzanitul in istorie si alte culturi

Aceasta piatra a atras atentia celebrilor bijutieri „Tiffany & Co” din New York, care au decis sa redenumeasca bijuteria rara si sa o introduca pe pietele americane si europene.

Descoperirea Tanzanitului a fost considerata a fi unul dintre cele mai interesante evenimente ale secolului al XX-lea pentru iubitorii de pietre pretioase. Piatra cu siguranta a capturat inimile cu nuante indigo, puterea si sufletul sau si, mai presus de orice - raritatea sa.

Tiffany & Co a declarat Tanzanitul una dintre cele mai frumoase pietre care au fost descoperite vreodata. O singura privire catre tanzanit si este greu de argumentat. Piatra pretioasa are o structura tricroica, ceea ce inseamna ca isi schimba culoarea cu fiecare inclinare a luminii solare.

Cum se curata Tanzanitul?

Una dintre cele mai bune moduri de a curata Tanzanitul este sa-l curatati sub apa calduta. Ca piatra de apa, in unele privinte, ea reactioneaza foarte bine la apa. O perie moale poate functiona si daca simti ca are nevoie de o doza suplimentara de curatare de energie.

Exista si alte moduri de a va curata si de a incarca Tanzanitul:

  • Fumigarea pietrei de tanzanit cu salvie sau orice alt betisor energizant;
  • Curatarea tanzanitul in lumina lunii pline;
  • Ingropati-va tanzanitul in sol sau puneti-l intr-un ghiveci cu o planta pentru a lasa pamantul sa-l regenereze;
  • Tine-ti Tanzanitul alaturi de alte cristale de curatare, cum ar fi cuartul clar, ametist, etc.

Tanzanitul poate ajuta Sagetatorii, care sunt fiinte loiale, amabile si inteligente. Aceasta piatra ii asigura ca raman cu inima deschisa, generosi, grijulii si conectati la propriile lor dorinte si vise interne. Sagetatorii gasesc o mare valoare in a-si trai adevarul, iar Tanzanite se asigura ca ei continua sa urmeze firele adevarului lor, astfel incat sa isi poata gasi intotdeauna drumul spre corp.

Una dintre cele mai bune modalitati de a celebra cristalele si toata energia lor vindecatoare este sa le porti ca bijuterii. Pietrele purtate direct pe piele inseamna ca nu exista nimic care sa stea in cale si sa intrerupa fluxul de energie vibrationala. Se asigura ca vibratiile vindecatoare pot merge exact acolo unde sunt necesare.