Blog

Cristale pentru Zodia Capricorn

Jan 19, 2023

Pietrele zodiei capricorn

 

Daca esti in zodia Capricorn si iti doresti o schimbare pozitiva in viata, poate ca ar trebui sa stii care este piatra de nastere specifica zodiei tale. Acest articol te va ajuta sa descoperi care este aceasta, precum si beneficiile acestor cristale pentru zodia Capricorn.

 

bratari-zodiac-blog

Ce stim despre zodia Capricorn?


Capricornii sunt foarte motivati sa-si atinga obiectivele de cariera, punandu-si mintea, sufletul si, adesea, bunastarea fizica in favoarea muncii lor. Capricornii sunt cunoscuti pentru ca sunt rigizi cand vine vorba de reguli si reglementari.

Abordarea practica, serioasa si restransa a semnului de pamant ar putea face ca acestea sa fie percepute ca fiind plictisitoare. In general, nu sunt cei care isi asuma riscuri – decat daca sunt calculate si sustinute de o multime de date. Ei se pot abtine de la a-si impartasi sentimentele, deoarece de obicei prefera sa fie calmi si profesionisti. A arata „prost” in fata celorlalti este un cosmar standard pentru Capricorn.

Semnul de pamant este un suflet harnic, sensibil, “batran”, care viseaza sa construiasca o relatie solida in care niciunul dintre parteneri nu se fereste sa depuna orice si toate tipurile de munca.

Capricornii sunt necrutatori: sunt hotarati sa depaseasca orice le sta in cale. Au o imagine de ansamblu, obiective pe termen lung si nu vor sa se blocheze in detalii sau informatii de prisos. Acest lucru poate face ca unii sa ii perceapa ca fiind reci si lipsiti de emotii, sau chiar prea directi. Dar acest comportament este doar o consecinta a faptului ca Capricornii au o perspectiva pe termen lung si nu se pierd in detaliile care nu vor avea importanta in viitor.

Capricornii sunt recunoscuti pentru abilitatea lor de a fi vizionari, lideri si pionieri in munca lor. Sunt energici si au un echilibru unic intre incredere si modestie, cu un spirit practic si stabil care ii face pe ceilalti sa se simta in siguranta in prezenta lor. Capricornii sunt foarte selectivi in alegerea prietenilor lor, dar cei alesi pot fi siguri ca vor primi onestitate si loialitate din partea lor. Daca un Capricorn nu este de acord cu alegerile sau comportamentul tau, cu siguranta vei afla acest lucru, dar ei vor oferi si sugestii practice si solutii pentru a te ajuta sa te imbunatatesti.

breloc-zodiac

Este important pentru Capricorn sa isi aminteasca ca nu toti oamenii au aceleasi dorinte sau nevoi in ceea ce priveste stilul de viata. Desi Capricornii sunt foarte ambitiosi, si determinarea lor este incurajatoare, ei ar trebui sa evite impunerea standardelor lor asupra celor din jur. Este bine sa-si concentreze atentia asupra propriilor aspiratii, dar impunerea acestor standarde asupra prietenilor sau familiei nu ar fi benefic.

Sunt incredibil de pragmatici. Dorinta lor de a reusi este o reflectare a fricii lor de esec. Cel mai stresant moment din viata unui Capricorn este atunci cand isi pun la indoiala propria autoritate. Cand un Capricorn se afla intr-o pozitie de putere, este cel mai stabil. Capricornii colecteaza responsabilitatea si trebuie sa fie cei care remediaza totul. Responsabilitatea este starea lor naturala. Ei doresc sa fie complet autonomi, pentru ca le este atat de frica sa depinda de ceilalti.

Capricornii au o nevoie profunda de securitate. Le place structura si repetitia. Ei trebuie sa stie ca mediul lor este de incredere. Capricornii au nevoie de scop in tot ceea ce fac, asa ca se vor dedica doar oamenilor, proiectelor si ideilor care graviteaza in jurul valorilor lor.

Asocieri ale zodiei Capricorn:

Simbol: “Capra de mare”- o creatura mitologica cu corp de capra si coada de peste;

• Planeta guvernatoare: Saturn;

• Element: Pamantul;

• Culoare: Negru, Indigo;

• Pietre norocoase: Onix, Smarald;

• Numerele norocoase: 6, 9 si 8;

• Puncte forte: Practic, responsabil, vizionar, ambitios, logic;

• Puncte “slabe”: Rigid, suspect, pesimist, incapatanat si egoist.

 

Ce cristale sunt recomandate pentru zodia Capricorn?


Cristalele pentu zodia Capricorn sunt instrumente puternice care ii pot ajuta pe acestia sa atinga un echilibru mai mare si sa-si implineasca obiectivele si visele cu mai multa usurinta.

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca semnul zodiacal Capricorn nu are o singura piatra pretioasa, ci mai degraba 12!

Ametist

Ametistul este considerat o piatra potrivita pentru Capricorn deoarece ii ajuta sa gandeasca clar si elimina distragerile, ii echilibreaza pe plan emotional si ii ajuta in calatoria lor spirituala. Toate acestea pot fi benefice pentru Capricornii care au tendinta sa se concentreze prea mult pe munca lor.

Onix negru

Onixul negru protejeaza Capricornul de lucrurile negative care ii ies in cale. Ii intareste, ajutandu-i sa-si infrunte temerile si ii incurajeaza sa-si continue eforturile. Cu ajutorul acestei pietre Capricornul poate persevera prin provocari pentru a aduce transformarea pe care o cauta. De asemenea, ii sprijina cu structura si echilibrul de care au nevoie pentru a reusi.

Granat

Granatul sustine semnele solare Capricorn in determinarea lor si le ofera angajamentul suplimentar de care au nevoie pentru a reusi, oferindu-le putere, curaj si incredere. Le sustine sanatatea emotionala si elimina blocajele energetice si inhibitiile care le stau in cale, astfel incat sa isi poata manifesta visele. Este o piatra de temelie care se potriveste cu energia lor pamanteasca, oferindu-le un sentiment de securitate calm si senin.

Hematit

Hematitul ii ajuta pe Capricorni sa isi imbunatateasca concentrarea, le echilibreaza emotiile in timp ce ii protejeaza de energiile negative. Capricornii au tendinta de a se neglija pe ei, confruntandu-se adesea cu stresul si anxietatea.

Topaz albastru

Aceasta piatra este plina de energie limpede si incurajeaza Capricornii sa caute oportunitati si sa-si atinga obiectivele. Este, de asemenea, piatra pentru o comunicare solida.

Lapis Lazuli

Aceasta piatra cu aspect magic are rolul de a-ti dezlantui visatorul interior, ceva pe care Capricornul super-serios uneori uita sa-l faca. Daca trebuie sa renunti si sa te redescoperi pe tine si lumea din jurul tau, Lapis Lazuli este piatra semipretioasa cu care sa o faci.

Fluorit

Fluoritul isi propune sa ajute Capricornul, altfel pesimist, sa gaseasca lumina in intuneric si sa scape de acele modele de gandire compulsive si consumatoare. Actioneaza ca o reamintire ca, desi organizarea si ordinea sunt bune, este in regula sa lase si purtati de energia momentului. 

Malachit

Aceasta piatra protejeaza inima, imbunatateste constientizarea de sine si ofera loc pentru auto-descoperire. Ajuta la crearea unui spatiu sigur pentru ca Capricornii sa se autoexploreze si sa creeze conexiuni mai puternice cu cei din jurul lor. 

Smarald

Smaraldul este o piatra care combina energia pamantului cu inima. Ii ajuta pe Capricorni sa-si mentina rabdarea atunci cand incep sa o piarda si ii ajuta sa se simta plini de speranta, pasiune si creativitate. De asemenea, Smaraldul le stimuleaza intuitia si intelectul, oferindu-le o stare echilibrata din care isi pot indeplini mai bine obiectivele.

Carneol

Carneolul este cunoscut ca piatra motivatiei, sustine determinarea si pasiunea Capricornului si ofera o energie pozitiva, ce le ofera curaj. In acelasi timp, ajuta la reducerea furiei, resentimentelor si a altor emotii care le impiedica fericirea. 

Howlit

Howlitul este o alta piatra care ii ajuta pe Capricorni, ii calmeaza anxietatea, mintea hiperactiva si promoveaza emotii sanatoase. Le imbunatateste conexiunea cu spiritul superior si ii inspira sa fie cei mai buni. Le reaminteste sa se odihneasca si ii ajuta sa faca compromisuri in timpul disputelor.

Cuart rutilat

Cuartul rutilat este o piatra care imbunatateste intuitia si ii determina pe Capricorni sa-si descopere autenticitatea. Ii ajuta cu vindecarea emotionala, ii inalta si chiar ii motiveaza sa faca ceea ce nu vor sa faca in momente in care nu se simt atat de motivati.

 

Alte cristale recomandate pentru zodia Capricorn:


Pietrele prezentate pana aici nu sunt singurele asociate potrivite pentru zodia Capricorn.

Iata mai multe pietre semipretioase pentru nativii Capricorn:

💎Agat

💎 Azurit

💎 Cristal de stanca

💎 Cuart fumuriu

💎 Obsidian

💎 Ochiul Tigrului Rosu

💎 Peridot

💎 Piatra lunii

💎 Rubin

💎 Safir albastru

💎 Turcoaz

💎 Turmalina

Pietrele semipretioase specifice Capricornului au proprietati unice care pot ajuta la eliminarea energiei negative si la imbunatatirea performantei si energiei nativililor din aceasta zodie. Este important sa retinem ca, chiar daca sunt recomandate pentru Capricorni, aceste pietre pot fi utilizate de oricine pentru a beneficia de proprietatile lor unice.

Exista o varietate de pietre semipretioase specifice pentru fiecare semn zodiacal, fiecare avand proprietati unice si beneficii pentru cei care le poarta. Este recomandat sa cautati o piatra care va atrage si sa intelegeti cum poate fi utilizata pentru a va imbunatati viata.