Piatra puterii și a iubirii veșnice.
Diamantul Piatra lunii aprilie este diamantul, un simbol alb al puterii și al iubirii veșnice. Diamantele au fost întotdeauna unele dintre cele mai apreciate pietre prețioase de-a lungul mileniilor civilizației umane. Ele sunt asociate cu frumusețea, puterea, curajul și regalitatea. În mitologia hindusă, erau legate de regi și zei, drept pentru care îi marchează pe cei născuți în aprilie ca fiind persoane care dețin control sau ca persoane cu autoritate.
Tradițiile antice enumerau două pietre prețioase care au fost folosite în mod tradițional în anumite culturi ca pietre de naștere din aprilie - safir și opal - înainte de a fi înlocuite de diamant. În vremurile moderne, alți înlocuitori ai diamantului - cuarț și topaz alb - au fost, de asemenea, incluse ca pietre secundare de naștere pentru luna aprilie. Acestea au fost incluse deoarece au multe asemănări cu diamante, cu strălucirea lor atrăgătoare și culoarea lor transparentă.
Proprietățile și asocierile Diamantului
Chakre: toate chakrele dar în special 3,6 și 7.
Piatra de naștere:
- Zi – sâmbătă, duminică
- Luna – martie, aprilie, august, septembrie, noiembrie
- An – Șobolan, Câine
Zodii: Berbec, Taur, Leu, Balanță
Planeta guvernatoare: Soarele
Element: Foc
Flori și plante: floarea soarelui, lotus alb și trandafiri albi.
Ierburi și rășini: Tămâie
Uleiuri: dafin, tămâie, lime și ylang ylang.
Talisman norocos: Berbec, Taur, Leu
Vibrația numerică: Numărul principal 33
Aniversări: vârsta de 37 ani, pentru cel de-al 60-lea an de căsătorie (Jubileul de diamant).
Despre Diamant
Cu frumusețea, claritatea și strălucirea sa de durată, diamantul este un clasic despre care se crede că oferă purtătorului echilibru emoțional și mintea limpede. Fiind cea mai tare dintre toate pietrele prețioase, cei care poartă diamante pot experimenta perseverență și forță interioară crescute.
Diamantul în istorie și alte culturi
Se crede că diamantul a fost una dintre cele 12 pietre prețioase purtate pe pieptarul lui Aaron. Fiecare dintre aceste pietre reprezenta unul dintre triburile lui Israel și se credea că avea energii magice și spirituale care puteau fi folosite pentru a-l proteja pe purtător.
Conform astrologiei hinduse, pietrele din aprilie au fost asociate cu Venus. În epoca romană, bijuteriile erau asociate cu Marte, motiv pentru care soldații purtau amulete cu diamante pentru protecție și putere atunci când mergeau la război.
În timpul Evului Mediu, se credea că diamantele aveau puteri vindecătoare și erau folosite pentru a trata orice, de la boli mintale și oboseală, la pietre la rinichi și glaucom.
De-a lungul istoriei lor, diamantele au fost asociate cu prosperitatea și bogăția și au fost purtate de cei puternici ca simbol al invincibilității.
Proprietățile Diamantului
Piatra lunii aprilie este diamantul, și nu este doar frumoasă, ci este cea mai dură substanță naturală cunoscută de om - de 58 de ori mai tare decât orice altceva în natură!
Pe scara de duritate Mohs (un indice de la 1 - cel mai moale - la 10 - cel mai dur), diamantul este la 10, unde se află singur ca cea mai dură substanță naturală de pe pământ și poate fi zgâriat doar de un alt diamant.
Una din caracteristicile sale este capacitatea de a împărți lumina albă în cele șapte culori ale curcubeului, un proces cunoscut sub numele de difracție. Acesta este ceea ce dă diamantului strălucirea care îl face o bijuterie atât de încântătoare.
Ce culori au diamantele?
Diamantele sunt de obicei cunoscute a fi incolore sau „albe”, dar cele mai comune culori sunt galbenul și maro. Nuanțele aurii și maronii se datorează urmelor de impurități de azot prezente în mediul gazos în timpul formării diamantului.
Diamantele maro și galbene sunt adesea denumite diamante „șampanie” sau „cognac”. Alte culori de diamant includ roz, roșu, portocaliu, albastru, verde, gri și negru; acestea sunt denumite diamante de lux. Diamantele albastre sunt colorate de impurități de bor, în timp ce alte culori fanteziste sunt rezultatul iradierii și, în unele cazuri, al defectelor rețelei cristaline.
Datorită rarității sale, diamantul tradițional este alb sau incolor. Diamantele vor lua inevitabil o nuanță de maro sau galben din mediul lor gazos, ceea ce înseamnă că diamantul alb pur este mai puțin obișnuit în comparație cu tonurile maro și gălbui.
Cele mai rare diamante sunt cele de culoare verde, albastru, roz, roșu și galben. Cu cât culoarea diamantului este mai intensă combinată cu claritatea sa, cu atât sunt mai scumpe, având în vedere că astfel de pietre prețioase sunt foarte rare.