Blog

Peridotul: Piatra lunii August

Aug 30, 2022

Peridotul: Piatra lunii August

Piatra fericirii si a succesului financiar

Se spune ca peridotul ajuta o persoana sa-si urmeze pasiunea si sa fie fideli propriei inimi si dorinte. Este o piatra care te va ajuta sa mergi inainte si sa te eliberezi de trecut.

Peridotul este o piatra semipretioasa ce are o multime de proprietati vindecatoare. Calm profund, sanatate buna, somn odihnitor si restabilirea echilibrului si armoniei sunt doar cateva dintre aceste proprietati.

Este piatra pe care trebuie sa o purtati pentru a va imbunatati sansele de a va transforma visele in realitate. Iti creste vointa si te face mai constient de ceea ce gandesti. Dupa cum stim cu totii, gandurile noastre ne creeaza actiunile. Va ajuta sa va asumati responsabilitatea pentru propria viata.

Peridot - Proprietati si Asocieri

Chakre: Plexul solar, Chakra inimii

Piatra de nastere:

  • Zi – Vineri
  • Luna – August
  • An – Iepure, Cal, Maimuta

Zodii: Taur, Leu, Fecioara, Scorpion, Sagetator

Planeta guvernatoare: Soare, Venus, Jupiter

Element: Pamant

Flori si plante: Zambile, Liliac si Orhidee

Ierburi si rasini: Tamaie

Uleiuri: Lavanda, Masline, Paciuli (Patchuli) si Pin

Talisman Norocos: Fecioara, Scorpion, Sagetator

Vibratia numerica: Numarul 2

Aniversari: A saisprezecea aniversare a nuntii

Mesajul cristalului: Sunt recunostinta pentru succes, abundenta si prosperitate.

Care sunt proprietatile Peridotului?

Peridotul te inspira sa traiesti viata in propriile tale conditii. Nascute din adancurile de foc ale Pamantului, aceste cristale luminoase topite emana o energie de intinerire care iti ridica frecventa la receptivitate. Deschizand chakrele inimii si plexului solar, intareste vointa cu iubire neconditionata, dandu-va puterea de a prelua controlul asupra propriului destin.

Peridotul sustine credinta in posibilitati infinite. Depasind temerile de nevrednicie si resentimente, iti schimba mentalitatea pentru a te concentra pe recunostinta si pozitivitate, astfel atrage abundenta de bogatie, sanatate si fericire in viata ta.

Aceasta este o piatra buna pentru cei carora le este usor sa daruiasca, dar greu sa accepte favoruri sau cadouri de la altii. Se spune ca il ajuta pe purtator sa primeasca mai natural si mai recunoscator.

Peridotul promoveaza faima, fiind piatra perfecta pentru toti cei care doresc sa fie in centrul atentiei publice. Simbolizeaza de asemenea puterea si energia, calitati de care are nevoie orice persoana celebra.

Se crede ca purtarea unei bijuterii cu peridot il face pe purtator fericit si optimist. Multi sustin ca aceasta piatra semipretioasa va risipi sentimentele de gelozie si invidie. Se spune ca aceasta piatra semipretioasa tine cosmarurile departe, deci amplasand-o in zona de odihna poate ajuta la gestionarea acestora.

Despre Peridot

Ce este peridotul?

Peridotul este un mineral care este de obicei verde, insa poate fi si galben, maro sau verde masliniu.

Soiul verde este cel mai popular si este cel mai des folosit in bijuterii. Soiurile galbene si maro sunt mai putin frecvente, dar sunt si acestea folosite in bijuterii si alte articole decorative.

Peridotul se gaseste in rocile magmatice si metamorfice, de asemenea este o componenta comuna a meteoritilor.

Este un membru al familiei minerale Olivine, bogate in silicat de magneziu si care contine diferite cantitati de fier. Peridotul este un mineral relativ moale, cu o duritate Mohs de 6,5-7,0. Are un luciu vitros si este transparent pana la translucid. Se gaseste in roci de toate varstele, dar cel mai frecvent in roci care au intre 2 si 4 miliarde de ani.

Pedidotul este cel mai frecvent extras din tari precum: Afganistan, Australia, Brazilia, China, Egipt, Irlanda, Myanmar, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Sri Lanka si SUA.

Cum incarcam si curatam Peridotul?

Peridotul poate fi curatat in siguranta de praf tinandu-l sub jetul de apa.

Fiind o piatra ce este influentata de energia Soarelui, peridotul poate fi incarcat cu energie proaspata, lasandu-l in lumina astrului timp de cateva ore.

De asemenea, il puteti curata si incarca utilizand fumigatia, fumul de salvie este cel mai frecvent utilizat.

Peridotul va absorbi vibratiile negative din jurul sau si, din acest motiv, ar trebui sa fie incarcat si curatat la fiecare cateva zile pentru a te asigura ca functioneaza la intregul sau potential.

Peridotul in istorie si alte culturi

Datand din Egiptul antic, Peridotul a impodobit faraoni si a fost pretuit de regina Cleopatra. Grecii antici au numit aceste cristale galben-verzui „Chrysolite” si se credea ca te protejeaza de fortele raului. Astazi, geologii considera Peridotul ca fiind o varietate de pietre semipretioase de Olivine, un mineral silicat care reprezinta 90% din scoarta terestra.

Numele de crisolit provine din greaca veche si inseamna „piatra de aur”. L-au numit asa pentru ca piatra semipretioasa parea sa aiba sclipiri de aur in ea.

In ceea ce priveste numele actual, exista o oarecare incertitudine cu privire la originile acestuia, poate proveni din cuvantul grecesc „peridona” care inseamna „a da bogatii”.

Se stie ca egiptenii antici numeau aceasta piatra „bijuteria soarelui”. O legenda spune ca pietrele de peridot sunt lacrimile zeului soarelui, Ra. Se spune ca Ra a plans lacrimi de bucurie cand a vazut frumusetea pamantului si din lacrimile lui s-a nascut peridotul.

  • Peridotul este piatra pretioasa nationala a Egiptului.
  • Romanii antici au numit aceasta piatra pretioasa „Smaraldul de seara”.
  • Peridotul este sacru si pentru zeita Pele, zeita a focului in Hawaii.

Peridotul este o piatra semipretioasa frumoasa, iar caracteristicile si energiile sale sunt uimitoare datorita istoriei sale bogate si modului de formare adanc in mantaua Pamantului sau cazand pe planeta noastra din stele.

Energiile vindecatoare, calitatile de protectie si legatura cu energiile solare se numara printre motivele pentru care oamenii iubesc Peridotul si astazi.

Ce parere ai despre Peridot? Este aceasta o piatra care te atrage? Impartasiti-va gandurile despre aceasta piatra speciala in comentarii.